Over Rebekka, Rmusic: zangles, workshops, dirigent, bandcoaching, koren

Home »  Over Rebekka, Rmusic: zangles, workshops, dirigent, bandcoaching, koren

Hallo en welkom op mijn site!

Ik ben Rebekka de Jong en ik ben actief als professioneel zangdocent, koordirigent, bandcoach, muziekdocent, pianist, componist, arrangeur en bandleider.

Mijn muzikale roots voeren terug naar het klassikaal van blad zingen toen ik 6 jaar was en ontwikkelden zich tot ver voorbij het moment dat ik de keuze voor een opleiding aan het conservatorium maakte. Daar groeide ook mijn passie voor onderwijs aan pubers en volwassenen, individueel of in een groep. Ik merkte dat ik hen kon helpen hun muzikaliteit te leren ontdekken en te ontwikkelen.

Muziek is dynamisch, het ontroert, heeft enorme zeggingskracht en heeft effect op zowel de luisteraar als op degene die het overbrengt. Als het iets in mensen raakt is dat de bevestiging dat de uitvoering klopt. Dat maakt me trots op de mensen waarmee ik werk en dankbaar voor de gaven die ik heb gekregen.

Ik ben eerstegraads afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen (Docent Muziek) en heb daarnaast verschillende cursussen, workshops en masterclasses gevolgd.  De belangrijkste die hier te noemen zijn de level 1&2 course en het CMT-traject van het Estill Voice programma (EVTS). Vorig jaar haalde ik mijn Universal Voice Master diploma bij het Universal Voice Institute en ben nu mijn derde en laatste jaar Universal Voice Teacher aan het afronden.

Naast de lessen die ik geef als muziekdocent op het CSG Augustinus in Groningen, vind ik het erg belangrijk om als musicus actief te zijn. Ten eerste geniet ik daar enorm van en ten tweede zorgt het ervoor dat ik mijn muzikale kwaliteit blijf verbeteren. Met veel plezier ben ik dirigent van Gospelkoor Jizrahja uit Groningen, van Gospelkoor Rejoice uit Hoogeveen en van het VBG-koor (vbgroningen.nl) .

Ik geef privé zangles en duo zanglessen en ook werk ik graag met bands en koren in repetities en workshops. Daarnaast verzorg ik trainingsavonden voor muziekteams, bands, koren en groepen, waarbij er vaak een specifieke vraag centraal staat (over zangtechniek, uitstraling, samenspel, koorklank e.d.).

Ik wens je veel plezier bij het vinden van informatie op mijn site en ik zie ernaar uit om mee te bouwen aan jouw en jullie muzikale groei. Kijk daarvoor eens bij lessen en workshops.

Rebekka-de-Jong,-M-deJong-Fotografie