Haal het maximale uit je stem! Neem contact met mij op voor zangles of bandcoaching op maat.
Rmusic

Over mij

Hallo en welkom op mijn site!

Ik ben Rebekka de Jong en ik ben als Rmusic actief als professioneel zangdocent, koordirigent, bandcoach, muziekdocent, pianist en bandleider.

Mijn passie is om op muzikaal gebied het beste in mensen naar boven te halen. Of dat nu is in een koor, een band, op school met een klas vol pubers; als men enthousiast ontdekt hoe leuk,  hoe uniek en hoe belangrijk muziek is gaat daar enorm veel energie vanuit.

Tijdens en na mijn studie ontdekte ik liefde voor koorzang en de ruimte die dat geeft voor mijn identiteit en kwaliteit, maar ook de ruimte voor mensen om op een koor onderdeel te zijn van een groter geheel. Op dit gebied ben ik mij sterk gaan ontwikkelen in de loop der jaren.

Ik ben eerstegraads afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen (Docent Muziek) en heb daarnaast verschillende cursussen, workshops en masterclasses gevolgd.  De belangrijkste die hier te noemen zijn de level 1&2 course en het CMT-traject van het Estill Voice programma (EVTS). In 2018 behaalde ik mijn Universal Voice Master diploma bij het Universal Voice Institute en in juni 2019 rondde ik de opleiding af en mag ik mij als Universal Voice Master Teacher inzetten in het Noorden en de rest van Nederland. Het betekent dat ik iedere zanger en iedere groep zangers het maximale uit hun stem kan laten halen, welk repertoire je ook zingt en hoeveel of hoe weinig ervaring je ook hebt. Ook kan ik docenten en dirigenten helpen het maximale uit hun leerlingen en koren te halen en ze, door middel van simpele oefeningen, leren luisteren en te helpen hun klank te verbeteren. Daarnaast kan ik zangers en sprekers met stemproblemen helpen deze op te lossen en tips te geven voor een gezond stemgebruik. Klik hier voor mijn profiel op de Universal Voice Institute site.

Mijn passie voor onderwijs komt tot daarnaast tot uiting in mijn werk als muziekdocent op het CSG Augustinus in Groningen. En met veel plezier ben ik al vele jaren als dirigent verbonden aan Gospelkoor Jizrahja uit Groningen,  Gospelkoor Rejoice uit Hoogeveen en het VBG-koor (destadskerk.nl) .

Ik geef privé zangles en ook werk ik graag met bands en koren tijdens repetities en workshops. Daarnaast verzorg ik trainingsdagen voor muziekteams, bands, koren en groepen, waarbij er vaak een specifieke vraag centraal staat (over zangtechniek, uitstraling, samenspel en harmonie, koorklank e.d.). Ook geef ik introductie workshops over het Universal Voice System aan zangers en koordirigenten.

Ik wens je veel plezier bij het vinden van informatie op mijn site en ik zie ernaar uit om mee te bouwen aan jouw en jullie muzikale groei.

Kijk daarvoor eens bij lessen en workshops.

Rebekka-de-Jong,-M-deJong-Fotografie